U srijedu, 27. veljače održana 2. sjednica Građanskog odbora

Građanski odbor za provedbu projekta „Demokratski rasadnik Duge Rese“ ,u sastavu: Rubinka Mihalić, (KUD Sv. Juraj, Duga Resa) -predstavnica GO, Vjekoslav Tutek, (DVD Duga Resa)-član, Mario Biršić, (Gradsko društvo Crvenog križa, Duga Resa)-član, Livio Bišćan, (Klub za podvodne aktivnosti Vodomar, Duga Resa)- član i Dijana Jurčević (predstavnica Grada Duge Rese) članica, održao je dana 27. veljače 2013. godine svoj drugi sastanak.
Na sastanku su donijete sljedeće odluke:

1. Odluka o ažuriranju službene stranice www.demokratski-rasadnik-dugerese.com

Prema toj odluci službena stranica „Demokratskog rasadnika Duge Rese“ ažurirat će se u skladu s dinamikom provođenja aktivnosti iz projekta.

2. Odluka o traženju odobrenja oko produljenju roka za uređenje prostora predvorja kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.

Rok za završetak radova na uređenju predvorja kinodvorane predviđen je do kraja ožujka. Međutim, zbog opsežnosti priprema vezanih uz pokretanje postupka javne nabave kao i trajanja samog postupka javne nabave, postoji velika vjerojatnost da se i radovi vezani uz uređenje produže sve do mjeseca svibnja. Stoga je Odbor donio odluku da se od Nacionalne zaklade zatraži odobrenje za produljenje roka uređenja predvorja. Novi rok za uređenje bio bi 31. svibnja.

3. Odluka o usklađenju troškovnika sukladno Zakonu o javnoj nabavi.

S obzirom da se vrijednost radova vezanih uz uređenja predvorja procjenjuje na cca. 200.000,00 kuna bez PDV-a te je sukladno tomu propisana obveza primjene Zakona o javnoj nabavi, Odbor je istaknuo važnost da se i kod izrade troškovnika vodi računa da svi elementi i stavke u  troškovniku prikazuju i opisuju radove i materijale koji se predviđaju na uređenju  sukladno Zakonu o javnoj nabavi. U tom smislu je i donesena gore spomenuta odluka.

4. Odluka o dostavljanju zahtjeva Građanskog odbora o početku postupka javne nabave za uređenje prostora

Nakon izrade troškovnika uređenja predvorja, Građanski odbor će uputiti zahtjev Gradu za pokretanje postupka javne nabave. Dokument će u ime Građanskog odbora potpisati predsjednica Građanskog odbora gospođa Rubinka Mihalić.