Inicijativa MAME u demokratskom rasadniku

Dana, 20.11.2014. u Demokratskom rasadniku organiziran je okrugli stol pod nazivom "Inicaijativa mame". Zadovoljne mame, a čini se i gradska vlast u Dugoj Resi na čelu s gradonačelnikom, zaključak da treba razgovarati, ali i da platni razredi nisu tema "uklesana u kamen", zaključak je to tribine koju je u Dugoj Resi organizirala Inicijativa mama koje se bore za prava i dostojanstvo djece.
Dva su moguća raspleta situacije; Grad će nekim korisnicima proračuna koji su na istoj "blagajni" s vrtićem, a to su škole, sport i kultura predložiti da popuste. Druga je opcija da oni roditelji koji sada plaćaju 750 kuna ubuduće plaćaju 850 kuna kako bi s većom cijenom pomogli onima koji su socijalno ugroženi, a riječ je o 47-ero djece čiji su roditelji u najnižem cjenovnom razredu.Gradonačelnik Baršić pak kaže da u ovom trenutku ne može reći ni da, ni ne za povratak platnih razred, ali i da se Duga Resa ne može uspoređivati s Karlovcem, osobito u visini proračuna.
- Hoćemo li ovima koji plaćaju 750 dizati cijenu na 850, bit će stvar Upravnog vijeća. Može biti da će ovih 260 roditelja koji plaćaju sad 750 kuna, imati veću cijenu kako bi pomogli ove koji su socijalno ugroženi. No moj je princip da takvi idu u Centar za socijalnu skrb. Neću sada reći ni da ni ne za platne razrede. Svi će ići s cijenom vrtića gore, to je nešto što čeka sve gradove.

Zadovoljna sam jer smo postigli dijalog, rekla je u ime Inicijative Blanka Zoretić. O stavki platnih razreda ćemo razgovarati.Drago mi je što se danas pokazalo da je to tema koja nije "uklesana u kamen" i da se o tome dade razgovarati.