Oproštaj od vrtića

Djeca iz dugoreškog dječjeg vrtića „Maslačak“, prigodnim programom i izložbom likovnih radova, službeno su se oprostila od vrtića.
"Volim svoj vrtić, ulicu i grad" bio je moto ovog lijepog događaja, koji je održan u četvrtak, 05.06.2014. godine u Demokratskom rasadniku.
Njih 24-ero, vrlo svečano obučenih i prigodno ozbiljnih, sami su vodili program, pjevali, glumili, slali važne poruke odrasloj publici - svojim roditeljima, bakama i djedovima. Bile su tu Žabice, Leptirići i Cvjetići, a njihov nastup zaslužio je veliki pljesak.
Mališani su svoje pjesmice izvodili uz gitarističku pratnju našeg najpoznatijeg dugoreškog gitariste Borisa Duginovačkog - Zambe.    
Bilo je i suznih očiju, jer važan dio djetinjstva je prošao u vrtiću, s odgojiteljicama koje su bile tu da obrišu suze, utješe, ohrabre, zagrle… njihove „Tete“ – Zdenka i Ankica, Nada i Irena, Vesna i Ivana.
Likovni radovi u raznim tehnikama pokazali su prave talente među mališanima, a i izazvali divljenje i radost posjetitelja.
Od vrtića su se oprostili: 3 Luke, Marta, Sara, Hana, 2 Lovre, Ela, Dora, Elena, Ana, Tina, Gabriel, Matej, Adrian, Jakob, Petar, Jelena, 2 Mie, Jana-Gabi, Gabriela i Nika.

Bila je to lijepo provedena zajednička večer.